Сигурно има хора, които използват тази услуга от години, но аз съвсем наскоро я открих: http://call.sofia.bg.
Идеята на този сайт е да се подават жалби, предложения, заявления и други. Дразни ви че пейките в градинката пред блока са счупени? Някой си е разсипал боклука на тротоара или пък е зарязал една купчина с пясък, която стои със седмици там без промяна в количеството й? Имате предложение къде да бъде поставена пешеходна пътека, за да се спаси нечий живот? Забелязали сте как служител на фирма извършваща дейности свързана със столична община взима подкуп?
Всички тези случаи могат да бъдат сигнализирани посредством сайта по-горе. Не е задължително да си правите регистрация, но това ще ви помогне по-лесно да получавате информация за развитието на подадения от вас сигнал. Освен през сайта имате възможност директно да се обадите на телефон 0700 17 310.
От картата на главната страница могат да се видят всички сигнали, а щраквайки върху даден сигнал се появява подробна информация за самия сигнал (дата на подаване, описание).
От тази страница ще научите как се подава сигнал. Оттук пък ще разберете как да изискате информация от столична община.

Друга инициатива, която се казва Signali.bg събира на едно място информация за всички сайтове на различни български институции, чрез които могат да се подават сигнали. Идеята на безплатния портал е повече хора да сигнализират за проблеми.