От май 2012 г.  започнахме да управляваме личните си финанси благодарение на Рая Христова и нейната книжка „Мини-книжка за личните финанси“. Информацията, която тя предоставя безплатно, толкова много ни допадна, че решихме да разширим нашите умения в тази сфера, чрез още няколко допълнителни документи. Малко след това започнахме да споделяме с приятели и познати, това което сме усвоили. Оказа се, че хората, които могат да се докоснат до тази информация, са прекалено малко по нашите критерии. Групите варираха между 2-6 човека, като с една част от тях срещите ни са били лице в лице, а с друга част посредством Skype или Google Hangouts. Накрая реших, че трябва да се организира по-мащабно обучение, което да е достъпно за всеки един човек владеещ български език.

По-долу може да намерите опита ми  да представя информацията публично в initlab.org. Като за първи опит, пред 20 човека, е добре (в първите 16 минути е представена основната информация, а в остатъка от записа се разглеждат въпроси и отговори):

Материали за управление на личните финанси

Независимо, че голяма част от информацията е вече публично достъпна, ще се радвам да направите заявка за безплатно обучение, изпращайки съобщение до contact@nalazvai.com. Ще имате възможност лично да зададете въпросите, които ви вълнуват.