Това са журналите, с които се опитвам да съм в крак всеки месец, но сега имам нов, който да добавя към списъка. Международният журнал за лечение и превенция на заболяванията, нов медицински журнал с рецензии, създаден, за да документира науката за храненето и начина на живот за предотвратяване, спиране и лечение на заболяванията, като главния редактор е не по-малко известният д-р Ким Уилямс, шеф на кардиологията в Ръш и бивш президент на Американския колеж по кардиология. Бях удостоен да се присъединя към техния съветнически борд, заедно с толкова много от моите герои. И най-добрата новина е, че е безплатно! Идете на IJDRP.org, абонирайте се безплатно с имейл адреса си и ще бъдете известявани, когато излизат броевете, които можете да свалите напълно безплатно в pdf формат.
Вместо да предотвратяваме хронични заболявания, свързани с начина ни на живот, ние, лекарите, просто се опитваме да ги контролираме. Вместо да лекуваме, ние просто облекчаваме. Защо? Заради финанси, култура, навици, традиция. Много от нас си мечтаят за свят, където не се харчат трилиони долари за ненужна медицинска грижа.
Поради тази причина идва Международният журнал за лечение и превенция на заболяванията. В крайна сметка, без данни, вие сте просто още един човек с мнение.
Само за да ви дам представа, какво ще кажете за растителната храна срещи едно от най-възпалителните заболявания в света – лупус, автоимунно заболяване, при което тялото ви може да започне да атакува собственото си ДНК. Бъбречното възпаление е често срещано следствие и дори въоръжени с имунопотискащи лекарства и стероиди, бъбречното възпаление, причинено от лупус, може да доведе до краен стадий на бъбречно заболяване, което означава диализа и смърт, освен ако не обогатите диетата си с някои от най-противовъзпалителните храни в света и бъбречната ви функция се подобри толкова много, че вече не се нуждаете от диализа или трансплантация на бъбреци. И още един подобен случай също е представен с решение в симптомите и нормална бъбречна функция, освен ако човекът не се отклони от диетата.
Дори само спирането на животинските продукти, рандомизиране на хора, които да спрат месото, яйцата и млечните без значително увеличение на приема на плодове и зеленчуци, може да намали нивата на C-реактивния протеин, чувствителен индикатор на възпаление в цялото тяло, с почти една трета в рамките на осем седмици. Но с лупуса определено не са се шегували. Половин килограм зеленолистни растения и кръстоцветни зеленчуци на ден, като кейл, плодове, като горски плодове и много чия или ленено семе, както и два литра вода на ден. Като цяло диета със зелени смутита за изчистване на огнищата лупус. Имайте предвид, обаче, че ако бъбреците ви вече са компрометирани, това трябва да се направи под лекарско наблюдение, така че да могат да наблюдават електролитите ви, като калий и да се подсигурите, че не сте прекалили с течности. Изводът е, че с такива забележителни подобрения поради само промените в храненето, надеждата е, че изследователите ще си сложат мантията и официално ще направят изследване.
Лечението на автоимунните възпалителни кожни заболявания може да бъде особено шокиращо визуално. Една жена с 35-годишна история на псориазис, неуспешно лекувана година след година с лекарства, страдаща от други автоимунни състояния, като Сьорген. Но при изключително здравословна диета, пълна със зеленолистни и други зеленчуци, плодове, ядки, семена, авокадо, малко зърнени и бум, преди и след. За една година тя започнала от 40% от цялата повърхност на тялото с възпаление и засеганост и стигнала до 0%, напълно изчистена. О, а симптомите на Сьорген се оправили като бонус, заедно с помагането за нормализиране на теглото и холестерола. Говорейки за автоимунни заболявания, какво ще кажете за лечение на диабет тип 1 с растения? Ще разберем в следващото видео.

Източник: https://nutritionfacts.org/video/anti-inflammatory-diet-for-lupus
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев