Добре дошли в моя YouTube канал, всичко започна всъщност с баба ми.
Бях само дете, когато баба ми беше изпратена вкъщи с инвалидна количка, за да умре. Тя беше диагностицирана със сърдечно заболяване краен стадий, имаше също толкова много байпас операции, че на практика й бяха свършили тръбичките в един момент, беше прикована за инвалидна количка, пронизваща болка в гърдите, животът й беше свършил на 65-годишна възраст.
Но после разбра за един човек, Нейтън Притикин, един от пионерите на медицината на начина на живот. И това, което се случи след това, е всъщност подробно описано в биографията на Притикин.
Той говори за Франсис Грегър, баба ми. Вкараха я на инвалидна количка и тя си тръгна, ходейки. Дадоха й медицинска смъртна присъда на 65-годишна възраст, но благодарение на здравословното хранене, тя успя да се наслаждава на още 31 години живот на тази планета до 96-годишна възраст, за да продължи да се радва на шестте си внуци, включително и на мен.
Ето защо започнах да уча медицина, и години по-късно, когато д-р Дийн Орниш публикува неговото основополагащо изследване върху сърцето и начина на живот, доказвайки, с нещо, наречено количествена ангиография, че наистина сърдечно-съдовите заболявания могат да се оправят, артериите да се отворят без лекарства, без операция, само с растително хранене и програма за начина на живот, предположих, че това ще промени радикално нещата.
Искам да кажа, семейството ми го видя с очите си, но тук беше черно на бяло, публикувано в някои от най-престижните медицински журнали в света… и все пак нищо не се случи. Казах си, чакайте малко. Ако ефективно решението за убиец номер едно на мъже и жени може да се изгуби така в някоя заешка дупка и да бъде игнорирано, какво още може да има в медицинската литература, което да помогне на пациентите ми, но просто не е имало корпоративния бюджет, който да го подпомогне?
Ами, превърнах това в мисията на живота ми. За тези от вас, които не са запознати с работата ми, всяка година минавам през всеки брой на всеки медицински журнал на английски език на планетата… така че заетите хора като вас да им се налага да го правят. След това събирам най-интересните, най-основополагащите, най-практични открития в нови видеа и статии, които качвам всеки ден на сайта ми NutritionFacts.org, който е с нестопанска цел.
Всичко на уебсайта е безплатно. Няма реклами, няма корпоративни спонсорства, изцяло некомерсиален и не продава нищо. Създадох го в услуга на обществото, като труд на любовта, в чест на баба ми. Всички приходи, които получавам от всичките си книги, отиват за благотворителност. Просто искам да направя за вашето семейство това, което Притикин направи за моето.

Източник: https://www.youtube.com/watch?v=xTpYB-P4xcs
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев