Ще забележите в това проучване на 15000 американци вегетарианци, не само че вегетарианството изглежда имало благоприятен ефект върху разпространението на алергиите, но също и при няколко хронични заболявания. Ето това имат предвид. След контролиране на фактори като процент пушачи, вегетарианците се оказали със значително по-малко заболявания на коронарната артерия, по-малко инсулти, по-малко високо кръвно налягане, по-малко диабет, по-малко дивертикулит и т.н., както и като цяло значително по-малко заболявания.
Също така забелязали, че невегетарианците имали по-голяма вероятност да бъдат приети в болница за операция за неща, които са толкова разнородни, като например разширени вени, хемороиди и дори хистеректомии, както и че е по-вероятно да бъдат на лекарства. Тези, които консумират месо, имат около два пъти по-голяма вероятност да са на аспирин, хапчета за сън, успокоителни, антиациди, болкоуспокояващи, лекарства за кръвно налягане, лаксативи и инсулин.
Така че, ако не обичате да приемате лекарства или не обичате да давате пари за лекарства, можете да намалите вероятността да имате нужда от тези лекарства наполовина като изберете да се храните с вегетарианска храна.

Източник: https://nutritionfacts.org/video/say-no-to-drugs-by-saying-yes-to-more-plants
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев