Тези нови данни върху съдържанието на антиоксиданти на хиляди храни революционизира начина, по който се храни семейството ми. Например, знаете, че съм същински фанатик на тема зелен чай – не защото го харесвам особено, а защото науката казва, че това е най-доброто нещо, което можете да пиете. Но това беше преди да се тестват 283 напитки. Не мисля, че дори мога да назова 283 напитки. Изследвали всичко, от Ред Бул до ликьор от черен емпетрум.
Нека извадя няколко примера. Водата има нула антиоксиданти, както и Ред Була. На тази графика Пепси, Кока-Кола и краве млякото получават 1; чаша бяло вино, чаша червен чай; черен чай, зелен чай, червено вино – седем пъти по-голяма антиоксидантна сила от бялото, но нито едно не е толкова полезно, колкото гроздовия сок. Ето чаша еспресо, чаша кафе и чай матча – чай, направен от листа зелен чай на прах, което пия аз.
Но какво е това? Коя напитка би могла да бъде по-полезна от реалния прием на листа зелен чай? Матча среща своя съперник. По отношение на антиоксидантната сила, най-здравословното нещо за пиене на планетата Земя може би е чаят от хибискус! И така, както Ред Зингер издухва всичко останало от водата.
Ето я най-новата ми рецепта. 8 чаши вода; 4 пакетчета какъвто и да е чай, в който хибискус е първата съставка (аз харесва Wild Berry Zinger), сока на един лимон и 3 супени лъжици еритритол или можете да блендирате малко фурми. Просто го слагам в хладилника за през нощта. Няма нужда да го затопляте; можете да го оставите студен. Сутринта извадете пакетчетата чай, разбъркайте и пийте през деня, всеки ден, по цял ден.
И както винаги, супер ще стане и със зелена пяна: сипете чаша от чая в блендер с няколко листа свежа мента, блендирайте на силно и после върнете обратно в чашата. И така, имате тъмно зелени зеленолистни, блендирани в нещо, което може да бъде напитката с най-висока антиоксидантна сила в света и има вкус на плодов пунш. Децата ви ще го харесат много!

Източник: https://nutritionfacts.org/video/better-than-green-tea
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев