Това е д-р Майкъл Грегър, който ви предизвиква да ядете по-здравословно. Помогнете на повече хора да открият колко е лесно да включат някои от най-здравословните храни в ежедневието си. Стартираме предизвикателството с приложението на Daily Dozen (Дневна дузина).
Ето как работи: предизвиквате трима души, които познавате, да отбележат всички отметки на всички категории от Daily Dozen за един ден. Можете да изтеглите безплатното приложение за Android или iPhone: Dr. Greger’s Daily Dozen. И за да го докажат, накарайте ги да публикуват снимки или видео на всички здравословни ястия, които те ще си направят с хаштаг #hownottodie и #dailydozenchallenge. След това всеки от тях трябва да предизвика трима други хора и ще видим докъде ще стигнем.
За да увеличим залозите, ако вие или вашите предизвикани приятели не успеят да изпълнят предизвикателството, помислете вместо това дали да не дарите пари за сайта NutritionFacts.org, за да подкрепите мисията ни да разпространим това животоспасяващо послание на науката на храненето, основано на научни доказателства.
Тримата приятели, които официално предизвиквам сега да достигнат своя Daily Dozen за деня: #1: Тони Окамото от невероятния сайт PlantBasedOnABudget.com (растително хранене за малко пари) #2: Джеф Морган от страхотния телевизионен канал на YouTube Guilt-Free TV. И #3: Соня Лоуни. Соня Лоуни от Sonya Looney Show Podcast.
И така, изберете си ден за споделяне на снимки и видео докато следвате вашия Daily Dozen и след това предизвикайте трима ваши приятели, роднини или последователи да приемат предизвикателството на Daily Dozen и много скоро всички те ще започнат да се хранят по-здравословно.

Източник: https://nutritionfacts.org/daily-dozen-challenge/
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев