Турмалинови сфери и кристален дезодорант

С Цвети решихме да пробваме други начини за пране на дрехите (турмалиновите сфери), както и алтернатива на масовите дезодоранти.
turmalinova_sfera_01 turmalinova_sfera_03 turmalinova_sfera_02Принципът на турмалиновите сфери е прост: да намали повърхностното напрежение и да увеличи разтворимостта на водата чрез електрически микротечения. На практика се осъществява химическа реакция между активното вещество в турмалиновата сфера и водата в пералнята.
След повече от месец употреба (повече от 10 цикъла тестване) потвърждаваме, че наистина дрехите се почистват много добре. Дори и засъхнали петна по покривката са изпират, което показва, че сферите се справят дори по-добре от това, което пишат за тях.

Интересното е, че кристалът е много ефективен. Когато се потиш не спира потта, но неутрализира миризмата и то за целия ден.kristalen_dezodorant_01 kristalen_dezodorant_02

Двете турмалинови сфери струват общо 80 лв., което е добре при положение, че една сфера може да се използва за 400 пранета.
Кристалният дезодорант струва 40 лв.

И идва резонният въпрос: „Откъде може да се купи?“ Ние си взехме двете неща от майката на наша позната, която се занимава с дистрибуцията. Всъщност всеки един ако желае може да стане дистрибутор на фирмата TianDe.
Иначе разгледах няколко електронни магазина, в които могат да се намерят турмалиновите сфери за 88,5 лв.
Кристалният дезодорант може да се купи на няколко места за  цена от 38 лв. до 46 лв.
Друг вид кристален дезодорант има и в „Зоя“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  1. Здравейте, такъв кристал използвам от години след всяко къпане (слагам само под мишниците) и работи много добре – през целия ден неутрализира евентуалната неприятна миризма при потене. Има няколко произодителя, които продават в аптеките за по 7-10 лева.

    • Радвам се че сте доволни. Има случаи, в които на хората не им допада, защото повърхността е суха и не виждат логика в това да използват такъв кристал.
      Нашият за съжалание се счупи при едно изпускане и оттогава за удобство използваме кремообразен дезодорант Just Amazing.