pravatami-center-300

Макар че сигурно много от вас са посещавали pravatami.bg е възможно някой да не е чувал за него, затова и реших да го споделя.

Истината е, че масово българите не си знаем правата, не се интересуваме от тях и респективно не се възползваме от тях. pravatami.bg адресира точно този проблем. Колкото повече си знаем правата и се възползваме от тях, толкова по-добре ще живеем.

Ето и пример: наскоро говорих с мой колега, който ме светна, че при плащане на местния данък (апартамент, къща) ни се полага определено количество тор. Накрая какво става в следствие, че ние не знаем за това? Ами, много просто: натрупаното количество тор се продава и някой си прибира една сума пари в джоба. Говорим за прилично количество пари. Така че следващия път когато ходите в общината може съвсем спокойно да питате какво количество ви се полага и откъде може да го вземете, след което да наторите пред блока или в градината на вашата къща.

Обратно към сайта по-горе — разделен е на категории, така че по-бързо човек да се ориентира, но има и търсачка, която също добре се справя. Дизайнът е доста добър, така че човек да му е приятно да го посещава редовно. През телефон (не визирам мобилното приложение) сайтът изглежда сравнително добре, но може да се подобри, защото на някои от устройствата дразнещата анкета не може да бъде изключена.

За разлика от повечето форуми и други сайтове предлагащи правни съвети, в този се прави проверка за всяка една публикация на базата на текущите закони от студенти учещи право, както и от адвокати, които отделят от свободното си време. В края на всяка публикация може да видите на кои източници се позовава написаната информация.

Хубавото е, че всички можем да се включим предлагайки нови теми влизайки в „Предложи право“ или „Стани автор“. В случай, че искате да подкрепите сайта финансово ударете едно рамо. В тази връзка аз купих две тениски с щампа на „Правата ми“; това е прекрасен начин за безплатна реклама + малка сума пари, която подпомага проекта.