abpМоже да се каже, че малко хора не знаят за добавката AdBlockPlus, която е налична за следните браузъри и системи: Firefox, Chrome, Android, Opera, IE, Safari, Yandex, Maxthon.

Накратко: всеки, който се дразни от летящи, мигащи и др. смущаващи реклами, може безплатно да си инсталира AdblockPlus и да забрави за тях.
В случай, че има реклами, които ви притесняват, а не са блокирани, можете да щракнете дясно копче върху рекламата и да изберете „Adblock Plus: Block Frame/Image“. Може и да изпратите доклад до разработчиците, за да отстранят причината въпросната реклама да се показва, щракайки върху настройките на добавката > „Report issue on this page“ > „Adblock Plus doesn’t block an advertisement“ > Next > маркирайте проблемното място > Next > въведете адрес за кореспонденция или изберете отметката за анонимно изпращане > Send report.
От „Filter Preferences“ може да добавяте допълнителни филтри от списъците.
Също имате възможност да изключвате Adblock за дадена страница, цял сайт или изцяло. Аз се сблъсках с много сериозен проблем, който не ми позволяваше да използвам платформата transifex.com, за да превеждам Piwik. След около три седмици се оказа, че функционалност в Adblock блокира част от модулите в сайта. След като изключих Adblock посредством „Disable on transifex.com“, нещата се оправиха. Това беше първият и последният случай, в който Adblock да ми е правил проблем за последните 3-4 години.
Наскоро от екипа на Adblock публикуваха тест, който са провели от един университет, чрез който доказват, че използването на добавката намалява използвания мрежови трафик между 25-40% в зависимост от това какво рекламно съдържание бива блокирано (картинки или видео).

Съветът ми е, при инсталацията на Adblock Plus, да активирате задължително следните две функции:

adblockplus-options

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Те се появяват непосредствено след инсталацията на добавката.